2832031547 Πλακιάς Αγ. Βασιλείου, Ρέθυμνο plakias.bakery@gmail.com
hero image

 

Αρτοποιήματα
Παραδοσιακός Φούρνος του Πλακιά - Γλυκά του Ταψιού - Παραδοσιακά Γλυκά - Σφολιάτες - Σάντουιτς - Τούρτες - Ρέθυμνο

 

Ο φούρνος του Πλακιάς είναι ένας παραδοσιακός φούρνος που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1990. Τοποθετημένος στην καρδιά του γραφικού χωριού Πλακιά, αυτός ο φούρνος αποτελεί έναν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινότητας και έναν αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αυτού του φούρνου είναι ότι καθημερινά παρασκευάζει φρέσκο ψωμί, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και παραδοσιακά υλικά. Ένα από τα μυστικά της ποιότητας του ψωμιού του Πλακιά είναι το δικό του προζύμι, που προετοιμάζεται εκεί με μεράκι και παραδοσιακές μεθόδους. Αυτό το προζύμι προσδίδει στο ψωμί έναν μοναδικό γευστικό χαρακτήρα και μια φουσκωτή, αφράτη υφή.

Ο φούρνος του Πλακιά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ψωμιών για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Το ψωμί από σίκαλη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του φούρνου. Με την αρωματική της γεύση και τη σφιχτή της υφή, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για κάθε γεύμα. Επιπλέον, ο φούρνος παράγει καλαμποκόψωμο, ένα άλλο δημοφιλές προϊόν που έχει την πιο χαρακτηριστική γεύση του καλαμποκιού. Η τραγανή κόρα και η απαλή εσωτερική υφή του καθιστούν ανεπανάληπτο.

 

Εκτός από τα παραδοσιακά ψωμιά, ο φούρνος του Πλακιά προσφέρει επίσης ειδικά προϊόντα για να ικανοποιήσει πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το ντίνκλ, ένα παραδοσιακό αραβικό γλυκό ψωμί, είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των πελατών. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε και άλλα εξαιρετικά προϊόντα όπως κουλούρια, μπισκότα και γλυκίσματα που φτιάχνονται με μεράκι και φρεσκάδα.

Ο φούρνος του Πλακιά διατηρεί την παράδοση ζωντανή, παράγοντας γνήσια προϊόντα υψηλής ποιότητας με παραδοσιακές μεθόδους και τοπικά υλικά.