2832031547 Πλακιάς Αγ. Βασιλείου, Ρέθυμνο plakias.bakery@gmail.com
hero image

Σφολιάτες - Σάντουιτς
Παραδοσιακός Φούρνος του Πλακιά - Γλυκά του Ταψιού - Παραδοσιακά Γλυκά - Αρτοποιήματα - Τούρτες - Ρέθυμνο

 

Ο παραδοσιακός φούρνος του Πλακιά είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης από το 1990. Με μια παράδοση που διαρκεί εδώ και γενιές, ο φούρνος αυτός είναι γνωστός για την παραγωγή φρέσκων και ζεστών πιτών και σφολιατοειδών, που παρασκευάζονται καθημερινά.

Όταν περνάτε από τον φούρνο του Πλακιά, τα αρώματα που αναδύονται από την κουζίνα είναι αρκετά απολαυστικά και δεν μπορείτε παρά να αντισταθείτε στον πειρασμό να μπείτε μέσα. Οι ιδιοκτήτες του φούρνου, που διατηρούν την παραδοσιακή ατμόσφαιρα του μαγαζιού, έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να διατηρήσουν ζωντανή την τέχνη της παρασκευής αυθεντικών παραδοσιακών γεύσεων.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του φούρνου του Πλακιά είναι η παρασκευή του φύλλου στο χέρι. Η διαδικασία αυτή απαιτεί μεγάλο μεράκι και ειδικές γνώσεις, καθώς το φύλλο πρέπει να είναι λεπτό και ταυτόχρονα ανθεκτικό για να μπορεί να φιλοξενήσει το γέμισμα της πίτας. Η σπανακόπιτα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και παρασκευάζεται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, προσδίδοντας μια μοναδική γεύση και αίσθηση.

 

Εκτός από τη σπανακόπιτα, ο φούρνος προσφέρει μια ποικιλία από άλλες πίτες και σφολιατοειδή. Η τυρόπιτα αποτελεί έναν αγαπημένο κλασικό συνδυασμό, με το τυρί να λιώνει μέσα στο φύλλο και να προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, όπως οι ζαμπονοτυρόπιτες, που προσθέτουν μια πινελιά αλλαντικού στη γεύση.

Όλες οι πίτες και τα σφολιατοειδή παρασκευάζονται με προσοχή και φροντίδα, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες. Οι γεύσεις είναι αυθεντικές και αποτελούν απόδειξη της παράδοσης και της προσήλωσης στην ποιότητα.